Atelier 2017

Donderdag 8 maart 2018 (13:00 – 17:30)

 

Tijdens dit Atelier krijgen onze Inforum 2017 sponsors de gelegenheid om een meer commerciële toelichting te geven.

13:00-14:00 – Ontvangst met een broodje

 

14:00-14:30 – Aanschaf van e-books met EBSCO

door Arnaud David, Responsable Commercial Pôle Académique en Fabrice Martin, Directeur Commercial GOBI Library Services,  EBSCO Information Services

EBSCO logoTijdens deze presentatie licht EBSCO haar oplossingen voor collectieontwikkeling en aanschaf van e-books toe. U hoort meer over GOBI, een intuïtieve tool voor de ontwikkeling van uw (digitale en gedrukte) boekencollectie, en EBSCO eBooks, het aanbod van meer dan 1 miljoen e-books die via verschillende acquisitiemethoden aangeschaft kunnen worden en waarmee u op eenvoudige wijze uw e-bookcollectie opbouwt of uitbreidt.

 

14:30-15:00 – Automatic classification, enabling monetization of  knowledge while complying to GDPR/RGPD

door Rick Gruijters, Director Business Strategy EIM, IRIS Group

IRIS logoIn the beginning of 2018, together with Datanews, IRIS asked 600 Belgian organizations for their progress in the implementation of GDPR/RGPD. The biggest risk identified: the detection and search of personal information in Dark Data. In this session, IRIS will present a practical solution for automatically classifying Personally Identifiable Information in unstructured data, regardless of its location in the organization. Powering both enterprise search and records management, the solution creates business value from both a regulatory as well as a knowledge management aspect.

Presentatie

 

15:00-15:30 – Koffiebreak

 

15:30-16:00 – Des solutions illimitées pour la gestion de l’information

door Nicole Olivier, Directrice Commerciale, JLB Informatique

JLB Informatique logoJLB Informatique, spécialiste de la gestion de l’information, présente un SAE, JLB-NET DAM, une veille documentaire.

Presentatie

 

16:00-16:30 – LM Information Delivery start verkoop boeken in België

door Maarten Bohlken, Commercial Development Manager, LM Information Delivery

LM Information Delivery logoLM Information Delivery is al zeer geruime tijd actief op de Belgische markt als leverancier van papieren en elektronische abonnementen. LM is onlangs een boekendienst gestart waarbij we ons richten op dezelfde doelgroepen als voor de abonnementen: wetenschappelijke, openbare en bedrijfsbibliotheken, lokale en landelijke overheden en Europese organisaties.

Op www.lmboeken.be biedt LM meer dan 3 miljoen boeken aan, zowel Vlaamse en Nederlandse titels als Franstalige en Engelstalige boeken. Boeken kunnen snel teruggevonden worden met behulp van een geavanceerde zoekmachine en de vele filtermogelijkheden. Bestellen kan tot op regelniveau met referenties en afwijkende adressen. Facturatie geschiedt vervolgens op maat. Koppeling aan e-procurementsystemen is mogelijk.

Presentatie

 

16:30-17:00 – Abonnementen serviced in Belgium

door Luc Dewinter, Key Account Manager , Partner Press

Partner Press logoPartner Press is tijdschriftagent met 130 jaar ervaring en maakt deel uit van de groep bpost. Partner Press staat in voor het beheer van de abonnementen op elke beschikbare periodieke publicatie in gelijk welk formaat en van gelijk welke uitgever of herkomst. De samenwerking met Prenax© in de Benelux zorgt voor de internationale draagkracht. De 60% groei van Partner Press over de afgelopen 3 jaar is te danken aan tevreden klanten, een lokale dienstverlening en de overname van activiteiten van andere spelers in de Belgische markt. Heeft u ook nog teveel administratie met uw abonnementen? Partner Press helpt u graag verder.

Presentatie

17:00-17:30 – Afscheidsdrink

 


De uiteenzettingen gebeuren in het Engels, Frans en Nederlands.
Titels, abstracten en uiteenzettingen vallen onder de verantwoordelijkheid van de sponsors en verbinden de ABD-BVD niet.

Plaats: Koninklijke Bibliotheek van België – Royal Sky Room I (6de verdieping)

Adres: Kunstberg te 1000 Brussel

Opgelet: Om veiligheidsredenen is enkel de ingang op de Kunstberg (ingang nr. 1 op het toegangsplan) open voor het publiek. Er zal ook een verscherpte toegangscontrole plaatsvinden.

Toegangsplan
Download (NL-FR)

Deelname is gratis