ABD-BVD heeft een nieuwe look! Volg ons ook op @ABD_BVD!

ABD-BVD op sociale netwerken

De ABD-BVD heeft, als nationale professionele vereniging, een lange traditie van formeel en informeel netwerken. Ze moet dus met haar tijd meegaan en aanwezig zijn op sociale netwerken, of op zijn minst op de netwerken waarvan informatiespecialisten gebruikmaken.

Discussielijst

Voor de opkomst van sociale media bestonden er al discussielijsten die toelieten om via mail te communiceren onder ingeschreven leden. In de jaren 1990 creëerde de ABD-BVD zo’n lijst, die nog steeds werkzaam is. Die maakt het mogelijk om trucs en tips uit te wisselen, vragen te stellen en te beantwoorden, of om annonces te doen naar de sector toe.

Om zich in te schrijven: stuur een blanco mail naar sympa(a)lists.belnet.be met als onderwerp « subscribe abd-bvd UwVoornaam UwFamilienaam »

Om zich uit te schrijven : stuur een mail naar sympa(a)lists.belnet.be met als onderwerp « unsubscribe abd-bvd »

Handleiding

Best practices om ter harte te nemen:

  • Kies een pertinente onderwerpsregel: uw bericht zal meer kans maken om gelezen te worden door de personen die u wilt bereiken.
  • Stuur geen gecoda  eerde berichten of attachments via de discussielijst

  • De antwoorden worden automatisch naar de hele discussielijst gestuurd. Indien u een specifiek persoon wilt antwoorden, gelieve dan de doorstuurfunctie te gebruiken. Indien er veel reacties op een vraag komen wordt het aangemoedigd een synthese te sturen indien die alle gebruikers van de discussielijst kan interesseren.
  • AANDACHT: Indien uw e-mailadres verandert, denk er dan aan om eerst het oude adres van de discussielijst te laten schrappen alvorens opnieuw een abonnement te nemen met het nieuwe adres.

De ABD-BVD behoudt zich het recht voor om de toegang tot de lijst te annuleren voor personen die deze regels niet naleven.

LinkedIn

Onze groep LinkedIn verenigt steeds meer collega’s en biedt daarmee een nieuw platform aan dat meer interactief is en zich nog beter leent tot een geslaagde uitwisseling van ervaring. Informatieprofessionals uit België of andere landen zijn er welkom.

Lid worden van de ABD-BVD LinkedIn groep

Naast de groep van professionals heeft de ABD-BVD ook een “bedrijfspagina”.

Volg ons op de ABD-BVD bedrijfspagina

Volg ons op Twitter

Ten slotte heeft de ABD-BVD zich net zoals haar zusterorganisaties uitgerust met een twitteraccount. Het online gaan van onze nieuwe website leek ons een geschikt moment om hem te lanceren.

Facebook

Sinds januari 2018 heeft ABD-BVD zijn aanwezigheid op de sociale media uitgebreid. Om onze activiteiten te volgen en te delen met uw vrienden kan u ons vervoegen via Facebook.

Volg ons op Facebook

En zoals altijd…

Bovendien hebben we natuurlijk ook de bedoeling om onze networking activiteiten in het “echte leven” hoog te houden en verder te ontwikkelen: het Inforum, onze Doc’Moments (de oude “maandelijkse vergaderingen”), en weldra ook onze Ateliers blijven uitverkozen momenten voor ontmoetingen onder professionals omtrent onze specialiteiten. Allemaal activiteiten die gratis toegankelijk zijn voor onze leden (Voor meer informatie: “Lid worden”).