Volg ons ook op @ABD_BVD!

Home

Actief zijn in een vereniging als de onze, dat is wat tijd besteden aan het helpen van andere professionals die hetzelfde beroep uitoefenen als wij. Op welke manier? Door hen in contact te brengen met hun vakgenoten en vakgenotes, die hun ervaring, kennis en know-how delen. Bij ABD-BVD gebeurt dit via lezingen (Inforum, Doc’Moment, Ateliers), via een driemaandelijks tijdschrift (Bladen voor Documentatie) dat diepgaande artikels biedt, via een virtuele ruimte waar ieder zich kan uitdrukken of in debat gaan (de groep ABD-BVD op LinkedIn). I&D professionals helpen betekent ook jongeren aanmoedigen via de ABD-BVD-Prijs, of jobaanbiedingen verspreiden die hen kunnen interesseren.

Dat alles is enkel mogelijk dankzij een team van vrijwilligers die samenkomen in de Raad van bestuur. Op 20 maart zal onze Algemene vergadering plaatsvinden. Dit is de gelegenheid om nieuwe leden te verwelkomen in de Raad van bestuur. Als u wilt, ook u zich bij ons voegen. En als u gewoon een beetje hulp wenst te bieden, kan u ook aan een werkgroep deelnemen om een event te organiseren, een artikel schrijven voor de Bladen voor documentatie of een presentatie of bezoek voorstellen voor de Doc’Moments. Een vereniging kan enkel functioneren door samen te werken.

Samenwerken zal net het onderwerp zijn van het volgende Inforum, dat zal plaatsvinden op 9 mei, in het centrum van Brussel. We zullen weldra het volledige programma en de praktische informatie bekendmaken.

We zullen u graag ontmoeten ter gelegenheid van een van onze events of op de Algemene vergadering.

Guy Delsaut,
ABD-BVD voorzitter