Een artikel voor Bladen voor Documentatie?

Het uitwisselen van informatie en kennis vormt de basis van ons werk. Eén van de voordelen van jullie lidmaatschap bij een beroepsvereniging is de mogelijkheid om van elkaar te leren. Dit kan vanuit praktijkervaringen, door het volgen van conferenties en uiteraard ook door het lezen van artikelen

Bladen voor Documentatie heeft als ambitie om jullie interessante en leerrijke artikelen aan te bieden. We zijn dan ook constant op zoek naar boeiende onderwerpen en auteurs die hierover hun kennis en ervaring willen delen. Dat kan gaan over een zeer algemeen topic of juist iets heel specifiek, over een project of dienst, over een praktijkervaring of een maatschappelijk vraagstuk dat verband houdt met informatie, kennis of de bibliotheekwereld, over… We hebben allemaal wel een onderwerp waarover we uren zouden kunnen praten. Waarom dan er geen artikel over schrijven? Het enige criterium is dat het onderwerp verband houdt met een informatie- en documentatieberoep (inclusief archieven, kennisbeheer of andere verwante beroepen).

Daarom een warme oproep om samen met ons na te denken over onderwerpen of zelfs de stap te zetten om een artikel voor te stellen of te schrijven voor de Bladen voor Documentatie. Die tekst mag in het Frans, Nederlands of Engels zijn.

Meer weten? Neem dan zeker een kijkje op deze pagina of stuur gerust een mailtje naar cahiers-bladen@abd-bvd.be.