Doc'Moment
Pers & Auteursrecht

Doc’Moment: het ABD-BVD-Studiemoment – Dinsdag 24 april 2018 (14:00 – 16:30)

Inschrijven voor dit Doc’Moment

Pers & Auteursrecht

Avec la collaboration de :

Dorien Taeymans, Associate, Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick
Bernard Vanbrabant, Chargé de cours à l’Université de Liège en Of-Counsel, Liedekerke Wolters Waelbroeck Kirkpatrick
en Marc D’Hoore, Conservateur/Conservator, Journaux et Médias contemporains/Kranten en hedendaagse media, Koninklijke Bibliotheek van België

De leeszaal Kranten en hedendaagse media van de Koninklijke Bibliotheek heeft een renovatie ondergaan. Bij deze gelegenheid zullen we de huidige relaties tussen pers en auteursrecht bekijken. Wat kunnen we in onze professionele omgeving nog doen met informatie en documenten van een persbron? Verschilt hun behandeling naargelang ze afkomstig zijn van een papieren of een digitale bron en naargelang de bedrijfsactiviteit of de organisatie waarvoor we werken?

Twee specialisten in intellectuele eigendom en nieuwe technologieën zullen het probleem inleiden en onze vragen beantwoorden.
Aan het einde van dit Doc’Moment krijgen we de mogelijkheid om de nieuwe Krantenleeszaal te bezoeken onder begeleiding van de conservator.

Om het debat vlot te laten verlopen, nodigen we u uit om reeds vooraf uw vragen aan ons door te spelen (via het inschrijvingsformulier of per mail).


De uiteenzettingen gebeuren in het Frans en in het Nederlands.

Plaats: Koninklijke Bibliotheek van België – Raadzaal (1ste verdieping)
Adres: Kunstberg, te 1000 Brussel

Opgelet: Om veiligheidsredenen is enkel de ingang op de Kunstberg (ingang nr. 1 op het toegangsplan) open voor het publiek. Er zal ook een verscherpte toegangscontrole plaatsvinden.

Toegangsplan
Download (NL-FR)

Gratis voor de leden (niet-leden betalen €25)

Inschrijven voor dit Doc’Moment