Wacht niet langer om lid te worden van ABD-BVD

De Belgische Vereniging voor Documentatie (ABD-BVD) stelt zich ten dienste van alle I&D professionals, ongeacht hun activiteiten of de sector waarin ze werken, om de beroepen die rond informatie draaien te bevorderen.

Het is het juiste moment om (opnieuw) lid te worden! Indien u nu lid wordt geniet u zowel de rest van dit jaar als volgend jaar van alle voordelen.

Waarom lid worden van de ABD-BVD?

Omdat de I&D beroepen het verdienen om de nodige verdediging te krijgen,

Omdat de structurele en technologische evolutie van onze werkomgeving een heleboel nieuwe behoeften heeft gecreëerd,

Omdat het informatiedomein voortdurend verandert,

biedt de Belgische Vereniging voor Documentatie u:

  • een plaats om kennis, ervaring en « best practices » te delen
  • een ruimte om na te denken over de verschillende thema’s en vraagstukken van ons beroep
  • een verrijkte uitwisseling van expertise, dankzij de diverse specialismen van documentalisten, webmasters, knowledge managers, bibliothecarissen, archivisten, record managers, leraren en coaches, verantwoordelijken voor attendering, document controllers,…

In de praktijk ?

  • Een jaarlijkse studiedag, in de vorm van een congres over een bepaald thema (Inforum), waarbij de leden elkaar en de verschillende sprekers ontmoeten.
  • Een driemaandelijks tijdschrift (Bladen voor Documentatie) met een brede keur van diepgaande artikels over actuele vraagstukken.
  • Een maandelijkse gelegenheid om een halve dag informatie uit te wisselen en te vergaren (Doc’Moment), volgens diverse formules, met workshops, conferenties en geleide bezoeken, die georganiseerd worden met de bedoeling om al onze sectoren te verkennen en na te denken over de moeilijke kwesties van ons beroep.
  • Een jaarlijkse commerciële ontmoeting van een halve dag (Atelier), die de gelegenheid geeft tot contacten met de sponsors van het Inforum en een voorstelling van hun producten bij te wonen.
  • Een dynamisch professioneel netwerk: als draaischijf van I&D beroepen ijvert de ABD-BVD ervoor om een professionele community uit te bouwen, zowel rond haar activiteitenkalender als via sociale netwerken.

De activiteiten zijn gratis voor leden, en bij inschrijving ontvangt u ook de Bladen voor Documentatie.

En verder…

  • Jobaanbiedingen: dankzij haar vele contacten centraliseert de ABD-BVD werkaanbiedingen op het Belgisch grondgebied en publiceert die op haar website.
  • De ABD-BVD-Prijs: elk jaar wordt een eindwerk Informatie- en documentatiewetenschappen beloond met een prijs van € 1500. Informatie voor kandidaat-deelnemers is beschikbaar op de website.

Een interessante ledenprijs :

  Jaarlijkse bijdrage
Firma’s, administraties, ministeries
(tot 4 vertegenwoordigers)
€ 150
Academische instellingen en vzw
(tot 4 vertegenwoordigers)
€ 90
Individuele leden € 50
Studenten € 12,50

Hoe lid worden van ABD-BVD?

U kunt uw lidmaatschap vaste vorm geven op de daartoe bestemde pagina van onze website.