Virtueel Doc’Moment - Wikimedia Commons : miljoenen beelden die vrij zijn

De gezondheidstoestand in ons land gaat erop vooruit, maar we zijn nog niet in staat om u onze traditionele Doc’Moments aan te bieden. Tenminste niet in hun klassieke vorm, in een zaal, met publiek. We hopen onze gewone activiteiten te hervatten in september. We houden u op de hoogte via onze gebruikelijke kanalen.

In de tussentijd hebben we voor u een virtueel Doc’Moment in elkaar gestoken. Het neemt de vorm aan van een video die opgenomen is, en er zullen vragen gesteld kunnen worden op YouTube. We hopen dat het u zal interesseren.

 

Wikimedia Commons : miljoenen beelden die vrij zijn

Guy Delsaut, informatie professional en lid van de Raad van bestuur van l’ABD-BVD

Het aanbieden van gratis herbruikbare foto’s, schilderijen, schema’s, geluid… is het opzet waarin Wikimedia Commons geslaagd is. Deze site neemt een centrale plaats in het universum van Wikimedia projecten en laat iedereen ook toe om deze media vrij te hergebruiken, onder bepaalde voorwaarden. Dit Doc’Moment heeft als doel om u de rijkdom van de aangeboden media te doen ontdekken, maar ook te tonen hoe u eraan kan bijdragen, door nieuwe media aan te brengen of door de beschrijvingen te verrijken. We zullen het ook hebben over de wettelijke aspecten, met name door in te gaan op de licenties die gelinkt zijn aan deze media en op de rechten die verbonden zijn met de werken die erin voorkomen.

De presentatie zal in het Frans zijn.

Plaats: online

Gratis voor allen