Volg ons ook op @ABD_BVD!

Doc'Moment: Persoonlijke gegevens, bent u klaar voor 2018?

Doc’Moment: het ABD-BVD-Studiemoment – Maandag 18 september 2017 (14:15 – 16:30)

Inschrijven voor dit Doc’Moment

Persoonlijke gegevens, bent u klaar voor 2018?

door Pierre-Yves Thoumsin, Advocaat aan de Balie te Brussel, JVM Avocats – Gespecialiseerd in intellectueel recht – Assistent aan de Université Libre de Bruxelles (in het Frans)
en Caroline De Geest, Communicatieverantwoordelijke juridische zaken, Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer (in het Nederlands)

Persoonsgegevens zijn een probleem geworden zowel voor wie ze ter beschikking stelt als voor de gebruiker. De nieuwe “Algemene Verordening Gegevensbescherming” (AVG) van kracht sinds mei 2016, geeft aan bedrijven en organisaties de mogelijkheid tot 25 mei 2018 om aan de nieuwe eisen te voldoen. Vanaf nu dienen dan ook de nodige voorzieningen genomen te worden om de overgang naar de nieuwe regeling vlot te laten verlopen.
Tijdens dit Doc’Moment bieden we u de gelegenheid om kennis te nemen van de algemene principes van dit AVG en van de nieuwe rechten en plichten. Wat zijn de gevolgen voor de informatieverwerking? Hoe dient dagdagelijks omgegaan met de juridische beperkingen? Hoe zich voor te bereiden op de naleving?

Om het debat vlot te laten verlopen, nodigen we u uit om reeds vooraf uw vragen aan ons door te spelen (via het inschrijvingsformulier of per mail).

Plaats: Koninklijke Bibliotheek van België – Park Room (2de verdieping)
Adres: Keizerslaan 2, te 1000 Brussel
Opgelet: Om veiligheidsredenen is enkel de ingang op de Kunstberg (ingang nr. 1 op het toegangsplan) open voor het publiek. Er zal ook een verscherpte toegangscontrole plaatsvinden.

Toegangsplan
Download (NL-FR)

Gratis voor de leden (niet-leden betalen €25)

Inschrijven voor dit Doc’Moment