Volg ons ook op @ABD_BVD!

Doc'Moment: De museumactiviteiten in KBR ontwikkelen

Doc’Moment: het ABD-BVD-Studiemoment – Vrijdag 13 december 2019 (14:30 – 16:30)

Inschrijven voor dit Doc’Moment

De Koninklijke Bibliotheek van België, die voortaan door het leven gaat als KBR, breidt haar cultureel aanbod uit met de creatie van een ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen in het Paleis van Karel van Lotharingen en een permanent museum gewijd aan de Librije van de Bourgondische hertogen.

Onze twee gesprekspartners geven toelichting bij de redenen die KBR ertoe hebben bewogen deze projecten van ontsluiting van uitzonderlijk erfgoed uit te voeren en bij de manier waarop de projecten concrete gestalte krijgen

The World of Bruegel in Black and White

Vanessa Braekeveld, coördinatrice van de Bruegeltentoonstelling

Tot 16 februari stelt KBR haar volledige collectie Bruegelprenten tentoon in het kader van het jaar van de 450ste verjaardag van het overlijden van Bruegel. Vanessa Braekeveld legt ons uit hoe het grote publiek kan kennismaken met deze Vlaamse meester buiten het kader van zijn schilderijen.

KBR museum

Julie Bouniton, coördinatrice van het KBR museum

In mei 2020 gaat een permanent museum open dat gewijd is aan de prestigieuze handschriften van de Librije van de Bourgondische hertogen. Julie Bouniton geeft een woordje uitleg bij dit grootschalige project en de uitdagingen die ermee gepaard gaan: beperkte tentoonstellingsduur voor de handschriften, deze schat toegankelijk maken voor verschillende doelgroepen enzovoort.

 


Plaats: KBR – Auditorium De Greef (4de verdieping)
Adres : Kuntsberg 28 – 1000 Brussel

Toegangsplan
Download (NL-FR)

Gratis voor de leden (niet-leden betalen €25)

Inschrijven voor dit Doc’Moment